Exista sirene ?

Sirene

Sirenele, inchipuiri ale oamenilor ? 

Aceste sirene  sunt creaturi mitice care se pare ca ar trai in marile din întreaga lume. Arata ca niste femei frumoase, cu par lung, dar de la talie in jos au corp de peste.

Marinarii si pescarii spun de secole intregi povesti despre  aceste sirene pe care le-au vazut. Primele sirene ar fi fost vazute în Assiria, in jurul anului 1000 i.e.n. Imaginea cea mai raspandita a acestei sirene este cea in care sta pe o stanca, admirandu-se intr-o oglinda.

Unele sirene sunt fapturi binevoitoare, care le indeplinesc diverse dorinte marinarilor care le ajuta. Dar pentru multi marinari, aceste sirene au adus ghinion, prevestind furtuni sau naufragii. Exista si povesti despre sirene care i-au vrajit pe marinari cu cantecul lor, ademenindu-i spre stanci de care corabiile lor s-au sfaramat.

In Odiseea lui Homer, a fost prima mentiune documentara despre existenta unor fiinte jumatate om si jumatate peste, numite sirene. Aceste legende se bucura de o mare credibilitate la popoarele scandinave si la cele de pe coasta Adriaticii. Dar nu numai legendele ci si cateva documente medievale atesta capturarea unor astfel de fiinte. Nici navigatorii arabi si nici popoarele Indochinei, nu erau straine de asa ceva.

Savantii francezi si britanici afirma ca aceste fiinte apartin de fapt unor specii de mamifere marine numite dugongi si lamantini, a caror bust prezinta glande mamare proeminente si o coada sub forma celor asemanatoare delfinilor. Dupa acest verdict dat de stiita, acete sirene cu istoria si misterele lor au fost uitate.

De curand insa, zoologii americani, au fost confruntati cu rapoarte ciudate venite din Papua-Noua Guinee, rapoarte a caror calitate si credibilitate erau greu de contestat. Antropologul Ray Wagner de la Universitatea din Virginia a strans sute de marturii ale papuasilor, care afirma ca au vazut asa numitii “oameni ai marii”, fiinte si torsuri umane, jumatatea inferioara a corpului terminata cu o inotatoare caudala asemanatoare cu a delfinilor.

Un papuas batran a povestit ca o astfel de femela prinsa in plasele de pescuit, avea pielea deschisa la culoare, aproape alba, parul lung, negru, cu figura la fel ca cea a oamenilor, cu exceptia gurii, care parea ciudata, cu buze drepti si subtiri. Femelele au glande mamare rotunde si mari, fiecare sex posedand organe sexuale asemanatoare cu cele ale omului, singura deosebire constituind-o picioarele, care de la genunchi si pana la glezne erau unite iar talpile au devenit opozabile asemanatoare mai de graba cu inotatoarele delfinilor. Deci, sirene… Aceste fiinte, pe care triburile Barok si Nakela le-au botezat Ri, manaca pesti mici, respira ca orice mamifer si nu au fost auzite vorbind, desi pescarii isi aminteau de strigatele aproape umane scoase de o femela macelarita pentru a-i vinde carnea. In 1983 biologul Ray Mackal de la Universitatea din Chicago afirma ca : ” o sirena adevarata ? jumatate om si jumatate peste ? este o imposibilitate genetica. Dar aceste creaturi pot fi o specie necunoscuta de sireniene ( grup de mamifere ), care include dugongii si lumantinii . S-ar putea chiar ca Ri, sa fie un grup humanoid, rezultat in urma unor defectiuni genetice”. Antropologul Ray Wagner considera ca ” din punct de vedere anatomic si evolutionist, acesti Ri sunt o problema dar autenticitatea rapoartelor este greu de contestat”.

O expeditie facuta de specialisti in 1983, a descoperit numeroase specii de pesti. Auzindu-i pe bastinasi povestind despre Ri, specialistii le-au aratat imagini ale unor lamantini si dugongi, care traiau in apele Australiei si Noii Guinee, numai ca triburile cunosteau aceste fiinte si faceau deosebirea intre ele si cele pe care ei le numeau Ri. Localnicii deosebeau clar delfinii si dugongii de ceea ce ei numeau “oamenii din mare”. In una din zile specilistii au avut ocazia sa vada la departare o astfel de fiinta, ba chiar sa o fotografieze. In toate acele zile, tot ce au putut aduna au fost cateva observatii incomplete efectuate de la distante mari si doua fotografii neconcludente, una infatisand o inotatoare caudala si cealalta un corp zvelt, arcuindu-se la suprafata apei. Inainte de plecare, localnici le-au mai semnalat o astfel de aparitie la mare departare, in apele golfului dar tot ce au putut sa vada a fost o spinare lucioasa dar aparent plata, nu rotunda ca cea a delfinilor.

Poate ca acesti Ri sunt accidente genetice, poate ca sunt rezultatul vreunei experiente facute de cine stie cine, poate sunt pur si simplu doar niste mamifere.

Dar daca sunt rudele noastre acvatice, hominizi porniti porniti in alta directie evolutiva?

Asadar ce spuneti exista sirene sau nu exista sirene ?